Boyabat'ta Birinci Uluslararası Siyaset, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi başladı
Boyabat'ta çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenlerin katıldığı "Birinci Uluslararası Siyaset, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi" başladı.
Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yerleşkesinde 4 - 6 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Birinci Uluslararası Siyaset, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi" Dekan Prof. Dr. Nurhat Özkalaycı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Üç gün sürecek kongrede Demokrasi ve Askeri Müdahaleler, Günümüz Dünyasında İşletmelerde İkiz Dönüşüm, Dünya'da Türkiye'de Para Politikaları olmak üzere birçok siyaset, işletme ve ekonomi bilimi tartışmalarına yer verileceği öğrenildi.
Sayı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla kongrenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Nurhat Özkalaycı, bu gün burada büyük bir gurur ve mutlulukla Boyabat Yerleşkemizde gerçekleştirilen ilk uluslararası kongre olan Birinci Uluslararası Siyaset, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi açılış töreni için toplanmış bulunmamızın, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz, diyerek;
"Hepimizin bildiği üzere üniversiteler en üst seviyede eğitim verilen, araştırma yapılan, bilgi üretilen kurumlardır.
Kongrenize hem uluslararası, hem de ulusal yüksek öğretim kurumları öğretim elemanları başta bir çok katılımcı teveccüh göstermiştir. Kongremize alanlarında duayen hocalarımızın yanında zamanın ruhunu temsil eden genç parlak bilim insanlarının da dahil olduğu yedi ana konuşmacımız destek vermişlerdir. Kıymetli zamanlarını ayırarak heyecanla beklediğimiz sunumlarını bizlerle paylaşacaklardır.
Ana konuşmacılarımıza ilaveten, kabul edilmiş, onaylanmış ve kayıtları yapılmış 58 adet sözlü bildiri bu kongremizde yer almaktadır. Bu 58 bildiri kongremiz içeriğine güç katacaktır ve kıymet eklemektedir. Bu bildiri başlıkları incelendiğinde içerdiği alanlar bağlamında bizlerde doyurucu bir kongre süreci geçireceğimiz beklentisi ve heyecanı hasıl olmuştur.
Bu topraklarda tüketilen veya kullanılan her türlü nesnenin, maddenin bu topraklarda üretilebilmesini biz öncelemeliyiz. Bu işin başlangıcının bilgiyi üretmek, bakış açısı üretmek ve yenilenmek olduğuna inanıyoruz. Akademiye yani bizlere düşen bunun bilimsel alt yapısını sağlamaktır. Tüm çabamız buna dairdir."
dedi.
Özkalaycı, kongreye destek veren kişi ve kurumları isimleriyle açıklayarak teşekkür ederek, kongrenin başarılı olacağına inandığını söyleyerek, konuşmasını tamamladı.
Kongrede konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir de konuşmasında katılımcıları selamlayıp, hoş geldiniz diyerek, bu tür kongrelerin bir düğün organizasyonu gibi her ayrıntıyı düşünmek zorundayız, hiçbir koordinasyon sıkıntısı yaşamadan bu işi yapmak zorundayız, diyerek;
"Bu tür organizasyonlar Türkiye'nin neresinde olursa olsun, hatta Dünya'nın her yerinde aynı şekilde yapılır. İletişim teknolojisi geliştikçe uzaktan katılımcılarımızın da bize ulaşmalar kolaylaşıyor. Bu kongremize ülkemiz içinden olduğu gibi Almanya'dan, Avusturya'dan, Portekiz'den katılımcılarımız olacak.
Burada çok donanımlı bir ekibimiz var. Bu güzel ve yararlı organizasyonda salonu tam doldurmuş öğrencilerimizi görmekten mutlu oldum.
Bu tür organizasyonların 1.'si, 2.'si ve ardından 3.'sünü yaptığımızda bir kültür oluşur. Bizim amacımız da bu tür organizasyonları çoğalttıkça akademik bir kültür oluşturmuş olmamızdır, bunda da başarılı oluyoruz ve devamını getireceğiz. Bu kültür aslında uluslararası işbirliği kültürü olduğunu net olarak ifade edebiliriz. Bu tür kongrelerde ısrarcı olacağız. Biz görmesek te ileride bu tür kongrelerin 10.'sunu, hatta15.'sinin yapılmış olacağına inanıyorum, umut ediyorum.
Arkadaşlar, gençler şimdi buradasınız, yarın nerelerde olacağınızı bilemezsiniz. Yarın çok güzel yerlerde makamlarda olacaksınız. Rektör olacaksınız, kaymakam olacaksınız, akademisyen olacaksınız, bir şirketin yöneticisi olacaksınız, anne, baba olacaksınız. Zamanı çok iyi değerlendir, en büyük kayıp zaman kaybıdır. Çok çalışın kendinizi geliştirin.
Boyabat ve Durağan Sinop'un önemli iki şehridir. Ticari kapasitesi, birikimi ve insan kaynağıyla. Bunları ekonomimize yönlendirip ülke zenginliğimize katkı sunmalıyız. Buradaki hocalarımız ve idari personelimiz çok değerlidir. İmkanlarımızI iyi değerlendirin. Geleceğinize bilgi birikimi yapıp, hem kendi ailenize hem de ülkemizin kalkınmasına gelişmesine katkı sunun." ifadelerinde bulundu.