Boyabat'ta çeltik üreticilerinin bilgilendirildiği toplantı yapıldı
Boyabat İlçesinde Kaymakamlık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün birlikteliğinde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden uzman personelin katıldığı çeltik üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Kaymakamlık Salonunda çeltik üreticilerinin katıldığı toplantıda çeltik üretimindeki yeni gelişmeler, çeltik çeşitleri, yeni sulama sistemleri, gübreleme, yabancı ot ve hastalıkla mücadele, verimlilik, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki çeltik ekimleri, dekar başına alınan ürün ve randıman, konularında sinevizyon gösterimiyle bilgilendirme yapıldı.
Bilgilendirme toplantısında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde görevli Dr. Rasim Ünan çeltik üretimindeki gelişmeler, üretim ve randıman konusunda, Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Azapoğlu Türkiye genelinde yeni üretilen çeltik türlerine ve Boyabat ilçesindeki türler, Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Enginsu da çeltikte sulama sistemlerini anlattı.Enginsu ayrıca Boyabat ilçesinde AWD sulama yöntemi ile çalışma yapılması öneren değerlendirmelerde bulundu.
Bilgilendirme konuşmaları ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Toplantıya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, Boyabat İl Genel Meclis Üyesi Enes Çakır, Boyabat Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Doğramacı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Dilber Sivri, muhtarlar ve çeltik üreticileri katıldı.