FOTO GALERİ

2019 Boyabat İçin Doğalgaz Yılı Olacak

Başkan Çakıcı; "2019 Yılı Boyabat İçin Doğalgaz Yılı Olacak" Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Akmercan Sinop Doğalgaz Müdürü Necmettin Erikci ile bir araya gelerek Boyabat ilçesi doğal gaz dağıtım hattı çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundular. 

Başkan Çakıcı'nın makam odasında kabul ettiği Akmercan Sinop Doğal Gaz Müdürü Necmettin Erikci'den Boyabat ilçesi doğal gaz dağıtım hattı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Çakıcı, yaptığı açıklamada Boyabat'a doğal gazın kısa sürede gelmesi için destekleri ve çalışmalarından dolayı Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Akmercan Genel Müdürü Yunus Keskin ve Sinop Bölge Müdürü Necmettin Erikci'ye teşekkür ederek "Kendileriyle sürekli iletişim halindeyim, en kısa sürede Boyabat Organize Sanayi Bölgesi'nden ilçe merkezine ve ilçe merkezi içinde doğal gaz hattı çalışmaları başlayacaktır." dedi. 

Çakıcı, ilçe merkezi içinde, doğal gaz dağıtım hattındaki üst sanat yapılarının belediye tarafından yapılacağını ifade ederek "2019 yılı Boyabat için doğal gaz yılı olacaktır. Vatandaşlarımız bize güvensinler. Firma yetkilileriyle yapılan anlaşma gereği 2019 yılı içerisinde Boyabat merkezinde doğal gaz arzı başlayacaktır." dedi. 

Akmercan Sinop Doğal gaz Müdürü Necmettin Erikci, Boyabat haritası üzerinde Başkan Çakıcı'ya, Boyabat Organize Sanayi Bölgesi'nden ilçe merkezine döşenecek doğal gaz boru hattının geçeceği yerler hakkında bilgilendirmede bulunup, Çakıcı'nın sorularını yanıtladı. 

Erikci, açıklamasında "2014 yılının Haziran ayında Sinop ile ve Gerze ilçesi doğal gaz lisansımıza 2018 Mart ayında Boyabat'ı da ekledik. 2019 yılında Boyabat'a doğal gaz arzı sağlayabilmek için plan, proje ve malzeme temini gibi çalışmalarımız devam ediyor. Dağıtım hattı borularımız şehrimize geldi.

Önce organize sanayiden ilçe merkezine, sonra da ilçe merkezimizde çalışmalarımız başlayacak. Aynı şekilde Botaş ta Gerze Boyabat arası iletim hattı çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah 2019 yılında Boyabat merkezine doğal gaz arzı sağlayacağız" dedi.

Proje Onayı Olmayan Kişilere Doğalgaz Tesisatı Döşettirmeyin !

Erikçi, doğal gaz projelerinin sadece kendi firmalarının onayı ile yapılacağını ifade edip, "Ev ve iş yerlerinize proje onayı olmayan yetkisiz kişilere doğal gaz tesisatı döşettirmeyin. İki kez masrafa girmeyin" diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.